Båtklubbarnas dag 2016

posted in: Evenemang | 0

På lördag den 27:e augusti är det åter dags för Båtklubbarnas Dag – festdagen för att våra båtklubbar skall få finnas!

Tyvärr försvinner båtklubbar fortfarande från innerstan, bl.a. lades en av klubbarna på Lilla Esingen ner för att marken de arrenderat i omkring 75 år bebyggdes. Den anrika klubben SS Vega “firade 100-årsjubileum med att bli av med sitt område och tvingades flytta…

Men den 27:e augusti blir som vanligt en dag att fira båtklubbarna med Öppet Hus på de olika klubbarna och Den Stora Båtparaden!
Hos oss blir det café, musik och mycket annat skoj. Preliminärprogrammet ser ut som så:

10.00 Vi öppnar upp klubbhus och bryggor för besökare. Café och musik.

Gratisturer för besökare! Klubbens medlemmar (de som har vill att dela med sig av sitt eget båtliv!) bjuder åskådare på en tur runt Långholmen eller efter egen idé.

Premiärvisning av klubbens nyaste medlem, en 111-årig herre vid namn Plurr! I samarbete med Sjöhistoriska Museet skall en projektgrupp inom HBK vårda och bruka denna unika båt.

12.00 Veteranbåtsvisning i kanalen! I år blir det något alldeles extra med flera mycket spektakulära gästbåtar!
Dessutom naturligtvis några av klubbens egna båtar fina klassiker. En defilering där du får lära dig mycket om båtarna och båthistorien.

14.30 Avfärd med alla våra båtar, stäven mot Stadshusbron, där vi förenar os med övriga båtar i Den Stora Båtparaden runt Kungsholmen!

16.00 Avslutning på Riddarfjärden

Häng med, bjud in kompisar, pynta din båt och tillbringa en festlig dag för båtklubbarna!