På Heleneborgs båtklubb är vi många som gillar båtar och vi vill gärna att du också ska få vara med om allt kul som har med båtlivet att göra. Här hittar du kompisar, äventyr, naturupplevelser och massor att lära.

Om vi säger att Heleneborgs båtklubb är båtklubben med alla träbåtarna i Långsholmskanalen så brukar de flesta veta vilka vi är. Men ska vi vara helt korrekta ligger vi vid Pålsundet och så har vi inte bara träbåtar, här finns många plastbåtar samt en och annan stålbåt.

Ungdomsverksamheten har egna segelbåtar och du kan också segla en av de kanoter som byggts på Ungdomarnas båtbygge. Tack vare samarbetet med Södermalms stadsdelsförvaltning kan vi också använda två motorbåtar av aluminium och ett gäng kanoter.

Du behöver inte kunna något speciellt, alla lär sig allt eftersom. Vi håller med flytvästar och annan säkerhetsutrustning.

Blir du nyfiken – hör av dig så ordnar vi så att du kan komma ner och prova på.


Båtliv och scouting i sommar

Under sommaren seglar och navigerar vi i kölbåtar som är perfekta för scoutäventyr. Båtarna seglas av tre-fyra personer och att segla tillsammans på det här sättet är speciellt även för vana jolleseglare.  Målet är att ni själva ska kunna hantera er båt i alla väder.

Om du är seglingsvan och intresserad så kommer du att få pröva att vara skeppare ombord. Det innebär att du tränas i att vara båtens ledare och efter hand tar mer och mer ansvar.
En typisk kväll riggar vi båtarna och seglar ett par timmar. Och så blir det bryggsnack, navigation och båtkunskap.

Vi startar i slutet av maj och seglar totalt åtta kvällar, för att sedan avsluta med gemensam segling till klubbholmen Idskär i början av september.

  • Tid 17.30-20.30
  • Uppehåll från midsommar fram till augusti
  • Helgseglingen till Inskär ingår.

Mer information hittar ni här:
https://sodermalm.scout.se/